Talonvahdista

– Eli mikä/kuka?

Perustin tämän blogin pohtiakseni lähinnä omakotitalon ylläpidon taloudellisia puolia.

Tarkoituksena on keräillä erilaisia pieniä keinoja joilla normaalisti pelkkiä kuluja aiheuttava talo voisi osallistua edes hieman omaan ylläpitoonsa.

Lähtötilanteena mietelmissä olisi talo joka ei ole 100% käytössä, vaan jossa löytyy jotain ylimääräistä jaettavaa tai vuokrattavaa. Joko käyttämättömien neliöiden muodossa tai esimerkiksi ajanjaksoina jolloin talo on tyhjänä.

Tätä blogia perustaessa Esimerkkitalon osittainen vuokraaminen tai jakaminen ei ole vielä ajankohtaista, mutta tämän harjoituksen tarkoituksena onkin pääasiassa laatia pelikirjaa tätä tulevaisuudessa todennäköisesti odottavaa tilannetta silmällä pitäen.

Juttuaiheita pohtiessa ja Talosta vastuuta koko ajan enemmän ottaessa tulee myös mieleen, että erilaisia omakotitalon tekniseenkin ylläpitoon liittyviä asioita eteen varmasti tulee. Niitäkin seikkoja todennäköisesti tulee niin ikään pohdiskeltua näillä sivuilla.

En ole omakotiasumisen ekspertti – itse majailen kerrostalossa – mutta vanhan säilyttäminen ja talousasiatkin jonkin verran kiinnostavat. Vuokraamisesta kuitenkin on hieman kokemusta kertynyt; lähinnä kerrostalohuoneistojen muodossa mutta myös omakotitalon vuokraamisessa olen joskus ollut osallisena.

Näitä tuumailuja voisi tietysti kirjoitella myös ruutuvihkoon, mutta päädyin hieman avoimempaan muistiinpanotapaan jakaakseni näitä ideoita. Parhaassa tapauksessa joku lukija löytää kenties keinon muutaman lisäeuron tienaamiseen. Toivon myös että ajatukseni innoittavat kommentoimaan aiheita ja kertomaan mahdollisista omista ideoista tai kokemuksista Talonvahteina.

Toivottavasti viihdyt tämän blogin parissa!

Lue tästä lisää Talonvahdin taustoista

Kaikenlaiset kehitysideat ja palaute ovat erittäin tervetulleita!
Vaikkapa osoitteeseen mikko [miumau] talonvahti.fi

Jätä sähköpostiosoitteesi mikäli haluat tiedon uusista artikkeleista